καποια καπου καποτε τραγουδι
Ο λόγος; Τα φίδια! Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει βρει δύο φορές ερπετά στην πίσω αυλή του σπιτιού στην ανατολική Τζακάρτα. Μάλιστα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε αντιμέτωπος με μια κόμπρα 1,5 μέτρου!
«Έμεινα με το στόμα ανοιχτό» είπε ο Arifuddin, προσθέτοντας ότι δεν έβλεπε ποτέ φίδια όταν πρωτομετακόμισε στην περιοχή, πριν από αρκετά χρόνια.
Ειδικοί που μίλησαν στο CNNi αναφέρουν ότι οι συναντήσεις με τα φίδια στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Η κακή αποκομιδή των απορριμμάτων σε μια πόλη με 9,5 εκατομμύρια κατοίκους μεταφράζεται στο ότι φίδια και άνθρωποι βρίσκονται σε μεγαλύτερη… επαφή το τελευταίο διάστημα.
αλμπάνης απόλλων
Πηγή: CNNi
Μια κόμπρα στη γωνία
Άντρες όπως ο Freddy Hanggoro γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να βρεθείς αντιμέτωπος με ένα φίδι μέσα στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σου.
Είναι μέλος της οργάνωσης «Sioux Snake Rescue», μια κοινότητας ανθρώπων που αγαπούν τα φίδια και δέχονται όλο και περισσότερα τηλεφωνήματα από πολίτες που τα φοβούνται. Όπως είπε στο CNNi, δέχεται τουλάχιστον ένα τηλεφώνημα κάθε μερικές ημέρες.
Το 2017, η ομάδα με τους 150 εθελοντές είχε μαζέψει περισσότερα από 130 φίδια από σπίτια κατοίκων. Το 2016, ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τα 90 τηλεφωνήματα. Πρόσφατα, ο άντρας και ένας φίλος του ταξίδεψαν περίπου 20 χιλιόμετρα, με το ειδικό αγκίστρι που χρησιμοποιείται για να παγιδεύουν τα ερπετά, σε εργοστάσιο στη δυτική Ιάβα.
Εκεί, βρήκαν μια δηλητηριώδη κόμπρα κουλουριασμένη σε μια γωνία του εργοστασίου. Ακινητοποίησε το φίδι και στη συνέχεια το έβαλε μέσα σε μια μαλακή, υφασμάτινη τσάντα και την έδεσε.
«Θα το απελευθερώσουμε κάπου μακριά από τις κατοικημένες περιοχές για να αποφύγουμε μια νέα συνάντηση με ανθρώπους στο μέλλον» δήλωσε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο εάν κάποιος κάνει κάποιος λάθος με ένα φίδι».
Προσθέτει δε, ότι είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο τα φίδια να κάνουν την εμφάνισή τους στις πόλεις ανάμεσα στον Νοέμβριο και τον Μάρτιο, την περίοδο των μουσώνων, όταν οι έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες και αναγκάζουν τα ερπετά να βγουν από τις κρυψώνες τους.
Το μεγαλύτερο φίδι που έχει πιάσει μέχρι στιγμής η ομάδα είναι ένας πύθωνας έξι μέτρων που κρυβόταν μέσα σε στέγη σπιτιού στη δυτική Τζακάρτα το 2016.
αλμπάνης απόλλων
ασυρματο ηχειο bluetooth
https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/04/blog-post_77.html
Comments
Post a Comment